Как да участвате

Стъпка 1. Прочетете информацията на подстраница За платформата,
за да решите дали предлаганото дистанционно обучение е подходящо за Вас. Особено внимание обърнете на рубриката За дистанционното обучение, където са дадени отговори на често задавани въпроси и е публикуван въпросник, който трябва да установи дали дистанционното обучение ще Ви допадне. Посочени са техническите изисквания към компютъра, който използвате.

Стъпка 2. Регистрирайте се на платформата за ДО
Изберете подстраница Регистрация, рубрика Регистрация и попълнете исканите данни. Сами избирате Вашето потребителско име и парола. Необходимата лична информация е име и фамилия, валиден адрес за електронна поща, както и информация за Вашата длъжност и за администрацията, която представлявате. Моля уверете се, че данните са точни! При записване в избран от Вас курс, мениджърът на курса ще прегледа регистрационната Ви форма, преди да потвърди записването Ви в него.
Независимо от броя на курсовете, в които ще се запишете Вие се нуждаете от само една регистрация!

Стъпка 3. Изпратете заявка за записване в избран от вас курс
Изберете подстраница Курсове. Ще видите всички предлагани курсове към момента на платформата за ДО заедно със съответни кратки описания. Към всеки курс има бутон Запиши, който първо изисква да въведете Вашето име и парола ако до момента не сте го направили и след това показва формуляра за кандидатстване. Той изисква потвърждение на цялостната заявка за записване за курс, включително избор на период за работа. Можете да изпратите или да откажете заявката. Изпращането на заявка не Ви гарантира автоматично записване в даден курс. Всички заявки трябва да бъдат потвърдени от негов мениджър.
Статута на всяка от Вашите заявки можете да видите като изберете подстраница Регистрация, бутон Формуляр за кандидатстване.

Стъпка 4. Работа в курс
На входната страница на платформата за ДО въведете Вашето потребителско име и парола. На тяхно място ще се появи списък на курсовете, за които сте записани (за които заявките Ви са одобрени). Избор на курс от този списък Ви прехвърля в страницата на курса - виртуална класна стая. По-подробни инструкции за работа в нея ще получите чрез наръчника на потребителя, публикуван там. За предварителна информация вижте демонстрациите в подстраница За платформата, рубрика Класна стая.